Stopp i avloppet

Stopp i avloppet Stockholm

Har du råkat ut för stopp i avloppet? Bor du i Stockholm? Ingen fara, vi finns här för att hjälpa dig! Oavsett om stoppet skett pga matrester, fett eller om något annat fastnat.
Oavsett om du bor i lägenhet eller hus i Stockholm så är Stopp i avlopp något man vill undvika. Man bör vara vaksam på vad man där. Den vanligaste orsaken till stopp i avlopp är att det samlats matrester eller fett. Men självklart vet vi att det även slängs en del andra saker som inte hör hemma där. 

Behöver du hjälp akut i Stockholm? Ring vår rörjour

stopp i avloppet stockholm

Avloppsrensning

När det börja rinna långsamt i avloppet och ibland luktar unket är det ett tecken på att avloppet snart är igensatt. Det man kan börja med är att spola varmvatten i kranen för att lösa bort fett som ofta är orsaken till stoppet.

Sitter avloppsstoppet bakom wc-stolen, tvättstället eller i golvbrunnen kan det vara allt från att det använts  för mycket papper till att det fastnat ett plastlock som har orsakat stoppet i badrummet.

Högtrycksspolning

Vid stopp i avloppet återgäldar man oftast det genom att högtrycksspola avloppet.

Högtryckspolning är en nyare metod att rensa avloppet på. Under spolningen används endast hetvatten vilket gör att man inte behöver använda kemikalier. Man ska alltid tänka på att avloppsspolning bör ske varsamt så att avloppssystemet inte skadas.

Vid misslyckad högtrycksspolning eller vid återkommande stopp rekommenderar vi att man gör en kamerainspektion. Det kan vara rötter till hårda beläggningar från betongrester som leder till att man får göra en så kallad rotfräsning. 

Om du har fått stopp i avloppet bör du försöka ta reda på om det sitter i något i ledningarna.

– Om din fastighet sitter i kommunala ledningsnätet så är det kommunen som utför dom åtgärderna.

– Om stoppen är i fastighetens ledningar och inte är kopplat till det kommunala ledningsnätet så ska fastighetsägaren bekosta att stoppet åtgärdas.

– Om du har upptäckt att du inte har stopp i hela huset, utan bara i en av avloppen så betyder det att stoppet sitter i en av ledningarna. Då kan du kontakta oss så hjälper vi dig! Vi finns tillgängliga på 08 – 59 998 077 och hjälper dig med ditt stopp i avlopp i Stockholm.

Toaletten är avsedd enbart för avföring, urin och toalettpapper. I hushållets övriga avlopp får man spola ner normalt tvätt- och diskvatten.

Allt som inte är avföring, urin eller toalettpapper! Fett, lösningsmedel, oljor (varken vegetabiliska eller petroleumbaserade), färgrester (gäller även vattenbaserad färg).

Läkemedel hör inte hemma i avloppet utan skall lämnas till närmaste apotek. Fasta föremål som tex tops, bindor och tamponger får heller inte spolas ned. Ställ in en papperskorg i badrummet för att minska risken att fel saker hamnar i avloppet eller toaletten.

Om du bor i ett flerfamiljshus så kan det vara första tecknet på ett akut stamstopp. Om du får ett stamstopp så kan det leda till att du får upp andra bostäder i fastighetens avloppsvatten upp i din lägenhet som ger konsekvenser som vattenskador. Kontakta genast ansvarig i huset om detta då åtgärder för större vattenskador blir väldigt dyra. 

Vi hjälper dig med stopp i avlopp i Stockholm. 
Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Huddinge, Haninge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Stockholm, Solna, Sundbyberg, Salem, Sigtuna, Södertälje, Tyresö, Upplands-bro, Upplands-väsby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.